Крайният защитник Филипе Луис стана поредният, който разкритикува избора на ФИФА за тримата финалисти, които ще спорят за приза The Best за 2018-а година. По-специално бразилският ветеран визираше отсъствието на Лионел Меси от въпросната група.

На церемония, която ще се състои на 24 септември в Лондон, някой измежду Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Мохамед Салах ще вземе ценното индивидуално отличие. Още в деня (3 септември), когато световната футболна централа обяви имената на финалистите, Атлетико като клуб изрази своето възмущение, че Антоан Гризман – спечелил Лига Европа и Световното първенство по футбол – не попадна сред окончателната тройка.

Меси от своя страна постигна дубъл през сезон 2017/2018 с шампионската титла на Испания и Купата на Краля. На всичкото отгоре той превъзхожда по отбелязани голове всеки от финалистите (със своите 45 попадения в 54 мача).

„Наградата се присъжда за най-добрия футболист в света. За мен към днешна дата това е Меси. Точно както и в предходните години”, коментира Луис пред „Глобоешпорте”.

„Щом той не е там (сред финалистите – б.р.), наградата губи от своята тежест. Няма значение кой е спечелил Световното първенство или Шампионската лига. Меси е най-добрият”, категоричен беше 33-годишният футболист.

Още по темата:

Без Меси за "Най-добър играч" на ФИФА

Атлетико без думи след номинациите на ФИФА