Звездата на Барселона Лионел Меси не попадна във финалната тройка за наградата на ФИФА  "The Best" - "Най-добър". Обявяването на победителите ще се проведе на 24 септември. Тримата номинирани за наградата са Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Мохамед Салах. 

Португалската звезда може да грабне отличието за шести път, но ще има сериозната конкуренция на бившия си съотборник в Реал Мадрид и голмайстора на Ливърпул.

През изминалия сезон Роналдо за пореден път стана голмайстор на Шампионската лига и помогна на Кралския клуб от най-престижния европейски клубен турнир.

Модрич също бе с основна заслуга за невероятното постижение на мадридчани, а след това помогна на Хърватия да стигне до финал на Световното първенство в Русия.

Салах от своя страна отбеляза феноменалните 44 гола в дебютния си сезон за Ливърпул, включително и рекордните 32 във Висшата лига. Той обаче нямаше възможност да блесне във финала на Шампионската лига срещу Реал, след като рано получи контузия в рамото, а след това не впечатли и с изявите си за Египет на Мондиал 2018.

Наградите на ФИФА за 2018-та година ще бъдат раздадени на церемония в Лондон на 24 септември.

Номинираните в различните категории:

Най-добър футболист:

Кристиано Роналдо

Лука Модрич

Мохамед Салах

Най-добър треньор:

Златко Далич (Хърватия)

Дидие Дешан (Франция)

Зинедин Зидан (Реал Мадрид)

Най-добър треньор при жените

Рейналд Педрос (Олимпик Лион)

Асако Такакура (Япония)

Серина Вийгман (Холандия)
 
Най-добър вратар:

Тибо Куртоа (Белгия)

Уго Лорис (Тотнъм)

Каспер Шмайхел (Лестър Сити)

Най-добра футболистка

Ада Хедерберг (Лион)

Дженифър Марушан (Германия)

Марта (Бразилия)

Номнирани за наградата "Пушкаш" за най-красив гол

- голове на Мондиала в Русия - Денис Черишев срщеу Хърватия, Лионел Меси срещу Нигерия, Бенжамен Павард срещу Аржентина)

- други голове - МакГрее (Някасъл Джетс), Рикардо Куарешма (Португалия), Мохамед Салах (с Ливърпул), Де Араскаета (Крузейро)

Номинирани за "Най-добри" фенове:

Себастиан Карера (Депортиво Пуерто Монт)

Фенове на националните отбори Япония и Сенегал

Фенове на националния отбор на Перу