Футболната звезда Златан Ибрахимович ще пропусне първия мач на Швеция от баража за световното първенство в Катар. Екстравагантният нападател е наказан за една среща заради грубата проява срещу Сесар Аспиликуета в световната квалификация между скандинавската страна и Испания.

Представянето на 40-годишния голмайстор в този мач ще се запомни единствено със скандала с капитана на Челси, след като при статично положение в наказателното поле на испанците нападателят на Милан удари грубо с рамо 32-годишния капитан на Челси и го събори на земята. Звездата на "росонерите" естествено заяви, че не съжалява за постъпката си.

"Направих го нарочно. Не се срамувам да го кажа, защото той направи нещо глупаво с мой съотборник. Направи се на много голям и исках да му дам урок: "Не можеш да правиш такива неща, по дяволите! Нямаш топки да го направиш срещу мен. Но ще ти покажа какво се случва, ако ми го направиш", призна Ибра. 

"На мен не смее, а моят съотборник е твърде добър, за да му отвърне. Не беше готино от моя страна, но пак бих го направил - това съм аз и не се срамувам да го кажа. Голяма работа, че пропускам плейофа. Става дума за това да накараш някого да разбере, че не се рита човек на земята. Не нападаш куче, което не лае. Атакувай този, който те заплашва. Лесно е да се заяждаш с моите съотборници, които са на по 20 години и са много добри момчета. Дано ме е разбрал", допълни Ибра.