Напускащият Атлетико Мадрид нападател Фернандо Торес може рязко да смени посоката и да поеме към Япония. Доскоро се вярваше, че САЩ и местния им шампионат Мейджър Лийг Сокър (МЛС) са основната опция пред 34-годишния ветеран.

Фернандо Торес се договори с американци?

Кариерата на Ел Ниньо в Европа беше достатъчно пъстра, затова в последните години предшестващи отказването от футбола нападателят би искал да пробва нещо по-различно. Юношата на Атлетико Мадрид имаше щастието след родния си тим да подпише с Ливърпул през 2007 година, а за „червените” записа 142 мача, 81 гола и 20 асистенции. Последва шумен трансфер в Челси, където испанецът не бе така плодовит – 45 гола и 35 асистенции. След неособено успешен и доста кратък престой в Милан Торес се завърна в Атлетико, но не получи шанс да приключи кариерата си там.

Торес развълнува с думи на прощаване

Според „Кадена Сер” в момента Торес разсъждава върху това дали да приеме офертата на елитния японски Саган Тосу. Не е изключено бившият испански национал да последва примера на Андрес Иниеста, който след напускането на Барселона се присъедини към Джей 1 лигата и подписа с Висел Кобе.