Въпреки че категорично отрече информациите за преговори с руския Ростов, името на Станимир Стоилов отново беше замесено в борбата за треньорския пост на тима. При това от няколко медии в Русия и в страната, в която доскоро работеше българският специалист - Казахстан. 

Според изданията, преговорите са започнали тази седмица и въпреки че вървят много трудно, именно българинът е главният фаворит за поста. Или поне желанието на ръководството да го привлече е огромно. 

В края на миналата седмица се появиха информации във водещи руски медии за интерес на Ростов към Стоилов, но специалистът ги определи като "слухове". Сега обаче явно такива разговори са започнали. 

Пред медиите в Казахстан мениджърът на родния специалист Мирчо Димитров обяви, че ще му намери отбор до 10 дни, като обяви, че целта му е той да е или някой от големите руски тимове, или такъв на Запад. 

Колкото до Ростов, тимът направи запомнящо се участие в Шампионската лига миналия сезон, като елиминира белгийския Андерлехт и холандския Аякс по пътя си към груповата фаза, а там записа престижна победа над Байерн, както и два хикса с ПСВ Айндховен, за да продължи напролет в Лига Европа.

Там елиминира Спарта Прага, преди да отпадне от Манчестър Юнайтед, който впоследствие спечели и турнира. През този сезон обаче Ростов е доста колеблив и ръководството иска доказан треньор, който да го върне на пътя на успехите.