Капитанът на Колумбия - Хамес Родригес, ще изведе отбора срещу Аржентина на Лионел Меси във финала на Копа Америка в понеделник сутрин в Маями. Колумбийците стигнаха до битката за трофея за трети път в историята си, като имат една титла от 2001-а година и са в серия от 28 поредни мача без загуба.

Хамес Родригес, обаче, не очаква лек финал срещу настоящите шампиони, като се изказа изключително ласкаво за звездата на „гаучосите“.

„Да спираме Меси? Забравете. Трябва да измислим по-лесен начин да спечелим Копа Америка, защото ако мислим как да спрем Меси, си губим времето. Играл съм срещу него в Испания и не видях треньор, който да е намерил решение, така че как ние ще намерим?“, заяви Родригес.

„Имаме ли магическа рецепта да го спрем? Не. Защо въобще питате? Единствената ни надежда е, че Меси вече спечели трофеи с Аржентина и това малко ще го успокои, но аржентинците са бойци. Няма съмнение, че ще е труден мач, но ние се надяваме, че накрая купата ще бъде наша“, каза още бившата звезда на Монако, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.