Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че не вижда никакъв проблем в това, че звездата на тима Серхио Агуеро е бил в Амстердам в почивния си ден, където обаче за негово нещастие претърпя сериозен пътен инцидент. 

Аржентинецът катастрофира с такси на път за летището в холандската столица, където той бе на концерт на колумбиеца Малума. 

СНИМКИ: Колан и въздушни възглавници спасили Агуеро 

Агуеро счупи ребро, а фактът, че е бил с предпазния си колан е предотвратил далеч по сериозни наранявания на футболиста. 

Все пак нападателят ще отсъства близо два месеца, което означава, че ще пропусне важни двубои за „гражданите“ в Англия и Европа. 

„Това е един почивен ден. Мисля, че те получават този ден, за да бъдат щастливи. Не ми харесва идеята да тренират всеки ден и искам те да се забавляват. Това е просто един инцидент“, коментира философски Пеп Гуардиола. 

Агуеро потрошен след катастрофа в Холандия

„Тази сутрин бях зает с тренировката на отбора и ще говоря с него следобед. Бяхме разтревожени, след като разбрахме какво се е случило. Той със сигурност не може да играе утре и най-вероятно ще пропусне мачовете с националния си отбор. По първи впечатления той има счупено ребро. Точно колко време ще бъде извън терените не знам. Добре е. Това което има значение в дали е здрав. Не е важно дали може да играе или не, а това да е добре“, каза още испанският специалист. 

В събота Манчестър Сити гостува на Челси в дербито от 7-ия кръг на Висшата лига.