Като истинска знаменитост беше посрещнат бившия капитан на националния отбор на Англия Уейн Рууни във Вашингтон. Очаква се до броени часове той да подпише договор с местния Ди Си Юнайтед. 

Още на летището той беше посрещнат от делегация на клуба, а неин член се погрижи да носи багажа му и да го навигира по пътя към изхода на аерогарата. След това със специална лимузина му бяха показани забележителностите на столицата на САЩ. 

Впоследствие нападателят беше заведен до тренировъчната база на Юнайтед и до стадиона, на който се играят домакинските мачове на тима. След края на краткия тур, той е започнал същинската част от разговорите по преминаването му в Ди Си Юнайтед и се очаква да подпише договора си, защото няма разминавания между двете страни. 

Последният детайл обаче остава трансферната сума за бившия му клуб Евертън. "Карамелите" държат да получат 12.5 млн. паунда за 32-годишния футболист, докато американците са склонни да платят около 7.5 млн. Очаква се обаче и този детайл да бъде изчистен скоро и да има положително развитие около трансфера.