Собственикът на американския Ди Си Юнайтед Бен Олсън потвърди за интерес към звездата на Евертън Уейн Рууни. Както е известно, по всяка вероятност футболистът ще напусне "карамелите" през лятото и ще заиграе в Мейджър Сокър Лигата от следващия сезон. 

Сагата продължава: Рууни напусна тренировката на Евертън

Дори се появиха информации, че Рууни вече е подписал договор с американския тим, но Бен Олсън отрече тези слухове като заяви, че все още сделка не е постигната.

"Все още няма сделка, но очевидно проявяваме интерес към Рууни", призна шефът на Ди Си Юнайтед пред репортер на "TMZ/Mega".

По инфорамция на "Sky Sports" двете страни са влезли в контакт едва преди седем седмици. С представителите на Рууни се е свързал главния изпълнителен директор, който е и един от собствениците на Суонси - Джейсън Левейн. 

Рууни вече подписал договор с Ди Си Юнайтед

Медиите на Острова разкриват, че американският клуб ще плати 12,5 милиона паунда на родния клуб на Рууни, в който той се завърна едва преди 12 месеца. 32-годишният голмайстор е получил предложение за договор до края на сезон 2020, но трансферът ще бъде официално финализиран през юли, когато отваря трансферният прозорец в Америка.