Воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе е много близо до трансферен удар. В Турция написаха, че тимът от Суперлигата е отправил оферта към португалския национал Руи Патрисио. 

36-годишният вратар е свободен агент, след като през лятото напусна Рома. Той беше част от състава на Португалия на Европейското първенство в Германия, но не взе участие в нито един мач на "мореплавателите". 

Руи Патрисио беше част от Спортинг Лисабон от 2006 до 2018 година. След това премина в английския Уулвърхемптън, а през лятото на 2021 година Рома го закупи за близо 12 млн. евро. След напускането на Жозе Моуриньо той загуби титулярното си място при "вълците". За италианския клуб има 129 мача, в които е запазил 48 сухи мрежи. 

За националния отбор на Португалия е изиграл общо 108 срещи.

Ако нещата се развиват по план, Руи Патрисио трябва да пристигне в Измир в следващите дни, за да финализира трансфера си в Гьозтепе. В противен случай в отбора ще се завърне Матеус Лис. 

Турският клуб получи лоши новини във вторник, след като стана ясно, че титулярният вратар до момента Арда Йозчимен е получил контузия в мача с Фенербахче и ще отсъства между 3 и 4 седмици. Така в двубоя с Аланияспор в петък ще пази Екрем Кълъчарслан.