Отборът на Ливърпул стигна до победа в последния съботен мач от третия кръг на Висшата лига, надвивайки с минималното 1:0 на „Анфийлд” гостуващия Брайтън. Мохамед Салах отбеляза в 23-ата минута, за да донесе трите точки за „червените” а в самия край на срещата новия страж на отбора Алисон Бекер отрази по невероятен начин удар на Паскал Грос, за да запази победата на отбора си.

След този успех Ливърул поведе в класирането на Висшата лига, като има пълен актив от 9 точки след три кръга. Втори остана Манчестър Сити, който направи 1:1 като гост на Уулвърхемптън и е със седем точки. Брайтън пък остава 12-и с три точки, като успехът на хората на Крис Хютън дойде срещу Манчестър Юнайтед в последния кръг.

Мениджърът на „червените” Юрген Клоп разчете за трети пореден мач във Висшата лига на един и същи състав, като германският наставник не направи нито една промяна. „Огненото” трио в предни позиции Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино бе на линия, а то бе подкрепяно от Наби Кейта, Жоржиньо Вайналдум и Джеймс Милнър.

Мениджърът на Брайтън Крис Хютън пък направи две промени, разчитайки на Леон Балогун и Ивс Бисума от първата минута на срещата.

Ливърпул стартира мощно първото полувреме и още в петата минута Садио Мане можеше да открие, но ударът на сенегалеца мина край левия стълб на вратата на Брайтън. Четири по-късно Андрю Робъртсън достави перфектно центриране към Роберто Фирмино, а бразилският нападател засече чудесно с глава, но стражът на Брайтън Матю Раян някак извади топката.

В 13-ата Сони Марч бе изведен зад гърба на отбраната на Ливърпул и бе париран от Алисон Бекер, но не достатъчно добре. За късмет на вратаря на Ливърпул топката продължи в аут. Ливърпул продължи да натиска своя опонент, а Александър-Арнолд нацели напречната греда на "чайките" в 15-ата минута.

В 22-ата защитата на Брайтън избърза при един свободен удар и загуби топката, след което дойде голът за Ливърпул. Роберто Фирмино видя вдясно непокрития Салах, който с левия крак матира Раян – 1:0. Това е 29-ото попадение за египтянина на "Анфийлд" с екипа на Ливърпул в 29 мача. 

В 31-ата минута Вайналдум имаше шанс да удвои, но ударът му бе отразен, а минута преди края на полувремето Фирмино стреля от границата на наказателното поле, ала над напречната греда.

През втората част Ливърпул започна да контролира добре топката без да притеснява със скоростни атаки защитата на Брайтън, като „чайките” също имаха своите възможности.

В 48-ата минута Антони Нокер бе много близо да изравни резултата, но ударът му профуча вдясно от десния страничен стълб на Алисон Бекер. Глен Мъри се пребори добре с Джо Гомес и видя своя съотборник, но мерникът му изневери.

В 60-тата минута Джо Гомес бе намерен от Салах след свободен удар, но ударът с глава бе в обсега на Раян.

47 снимки

В 86-ата Милнър пусна зад отбраната на Анди Робъртстън, а шотландският бранител върна към границата на наказателното поле към Александър-Арнолд. Английският бранител намери пространство и стреля, но за негово съжаление топката премина край гредата на Брайтън.

В 89-ата минута Монтоя центрира по чудесен начин отдясно към Паскал Грос, който стреля от много близо с глава, но Алисон Бекер се намеси чудесно и отрази изпълнението на футболиста на Брайтън.

Ливърпул продължава да е единственият отбор във Висшата лига, който не е допуснал гол в първите си три мача, а идният кръг му предстои визита на Лестър. Брайтън от своя страна пък ще посрещне новака Фулъм.