Германското издание "Шпигел" избухна със страшни разкрития за света на футбола, позовавайки се на данни от платформата Football Leaks, в част от които беше замесен и новият президент на ФИФА Джани Инфантино. Швейцарецът беше обвинен, че е помагал на Манчестър Сити да избегне разпоредбите за финансов феърплей на УЕФА, докато беше генерален секретар на организацията. 

Сега Световната футболна централа отговори на информации, определяйки ги като "пълна и неизмерима лъжа", с която се целяло да бъде уронен престижът, както на организацията като цяло, така и на президента ѝ в частност. 

"Тази статия е умишлен опит да се дестабилизира ФИФА и да се подведат читателите на изданието. Очевидно е от "репортажите", изнесени в доста медии по света, че целта е една-единствена: да се подкопае доверието в новите лидерски структури на ФИФА и по-конкретно на нейния нов президент Джани Инфантино и на генералния секретар Фатма Самура."

"И за да няма никаква капчица съмнение, трябва категорично да отбележим, че в тези "репортажи" няма НИТО КАПЧИЦА истина и също така няма нито едно действие, което дори минимално да е нарушение на закон, разпоредба или становище", пише в част от писмото на ФИФА, което служи като опровержение и което е доста дълго като обем.