Реваншът от финала за Копа Либертадорес между големите аржентински врагове Бока Хуниорс и Ривър Плейт бе насрочен отложен за един час по-късно и трябва да стартира в 23 часа българско време. В последствие началният час бе отложен отново за 00:15 часа.

Причината е атака на фенове на Ривър срещу клубния автобус на Бока, след която по непотвърдена информация трима играчи на Бока са откарани в болница. От тях един е трябвало да бъде титуляр.

Ръководителите от Южноамериканската футболна асоциация са свикали извънредна среща с шефовете на двата клуба, на която ще се реши, дали изобщо двубоят да се състои тази вечер.

Бутилки и бомбички, хвърляни от феновете, са счупили поне половината от автобуса на Бока, което е оставило играчите изложени на сълзотворния газ, разпръскван от полицията.

Полуразрошеният автобус все пак е стигнал до стадиона, а според очевидци играчите са имали шокиран вид при слизането си от него.

Според местни медии няколко от играчите на Бока много от играчите са се почувствали зле след дишането на сълзотворния газ и повръщат, а най-зле засегнат е Карлос Тевес

Според много хора на място на случващото се двубоят почти сигурно няма да се играе тази вечер!