Отборът на ПСВ Айндховен не срещна никакви проблеми при визитата си на АЗ Алкмаар в 21-ия кръг на Ередивизи. „Филипсите“ се наложиха с 4:2 и запазиха интригата на върха в класирането.

ПСВ събра актив от 46 точки и се изравни с втория Аякс, който е и с мач по-малко. Лидерът Фейенорд също е един двубой пасив, но независимо от резултатите в другите мачове, той ще запази първата си позиция.

Двубоят на стадион „АФАС“ започна отлично за гостите от ПСВ, който след само четвърт час игра вече имаха два гола преднина. Джетро Вилямс откри в 13-ата минута, а три по-късно направи резултата 2:0.

Още в ответната атака обаче, АЗ Алкмаар успя да се върне в мача, намалявайки преднината на своя противник. Фред Фрайдей се разписа и запази интригата в двубоя.

Четири минути преди почивката Гастон Перейро се оказа на точното място след разиграване от фаул и се разписа от добра позиция.

През втората част футболистите на ПСВ не допуснаха изненада и успяха да грабнат поредните си три точки. В 72-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Вуйтенс получи втори жълт картон.

В 80-ата минута Люк де Йонг направи 3:1 в полза на ПСВ Айндховен, но в оставащите моменти до края домакините също се разписаха за крайното 2:4. Точен за Алкмаар бе отново Фрайдей.

Във временното класиране ПСВ е втори, а АЗ Алкмаар за момента остава шести.