Съпругата на обвинения в изнасилване Дани Алвеш - испанският модел Хоана Санс, изтри почти всички общи снимки на двамата в Инстаграм. Бразилският национал  беше арестуван без право на гаранция.

Веднага след обвинението Хоана подкрепи съпруга си, но след като стана ясно, че върху бельото на жертвата е останал доказателствен материал, тя явно е променила позицията си. 

Санс и Алвеш са заедно от 2015 г., като преди това футболистът имаше друг брак с Динора Сантана, продължил едва три години.

Момичето, което обвини Алвеш в изнасилване, отказа компенсация и иска той да отиде в затвора. Футболистът, който на няколко пъти даде противоречиви показания, е заплашен от 4 до 12 години затвор.

В първите дни от 2023 година Хоана трябваше да понесе още един тежък удар - загубата на майка си. По-късно тя  написа в Инстаграм „Сърце мое, изтърпи толкова много болка, моля те“. Някои от последователите го разтълкуваха като  послание за Дани Алвеш, но по-скоро то е за нея самата и нейното сърце - тя се надява да успее да понесе толкова важна загуба като тази на майка си.