Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард потвърди, че е близо до нов договор с шотландския гранд. Бившият капитан на Ливърпул е на „Айброкс“ от 2018, като финишира втори в дебютната си кампания начело на тима от Глазгоу. 

Бившият английски национал обяви още, че Алан Макгрегър и Стивън Дейвис са подписали нови договори с клуба. Миналия уикенд съставът отстъпи на вечния си съперник Селтик с 0:1 във финала за Купата на лигата. Легендата на Ливърпул намекна, че също скоро ще парафира нов контракт.

"Клубът ми предложи нов договор преди около 10 дни и към момента решението за мен е изключително просто", започна англичанинът. 

"По-гладен и мотивиран съм от всякога да върна добрите дни тук, така че преговорите за мен ще са позитивни и лесни. Ще ви кажем, когато всичко е готово и подписано", завърши Джерард. 

В четвъртък за отбора предстои решителен двубой у дома с Йънг Бойс в Лига Европа. Шотландците оглавяват група G преди последните срещи с актив от 8 точки, с една повече от Порто и швейцарците, и с три от Фейенорд, като при победа на „Айброкс“ ще си гарантират участие в елиминациите на турнира. /БГНЕС