Нападателят на Байерн Мюнхен - Садио Мане, е поредното голямо име, което може да отпраши в посока Саудитска Арабия. Сенегалският национал е обект на интерес от страна на Ал Етифак, който наскоро назначи легендата на Ливърпул – Стивън Джерард, за нов старши треньор.

Мане, който сам по себе си е икона на „Анфийлд“, смени Мърсисайд с Бавария миналото лято след невероятно успешен шестгодишен период с „червените“. Предполагаше се, че ще достигне същите висоти и на „Алианц Арена“ и докато Байерн успя да спечели, макар и трудно, 11-та поредна титла в Бундеслигата, Мане не се представи добре и се озова в центъра на полемични събития, когато влезе в бой със съотборника си Лерой Сане към края на сезона. В 38 мача във всички турнири Мане вкара 12 гола и добави шест асистенции миналата кампания.

90min твърди, че Байерн ще се опита да продаде Мане и те виждат Саудитска Арабия като идеалното място за това. Ал Етифак, който наскоро назначи Джерард за треньор, иска да подпише още с капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън.

Освен Мане и Хендерсън, Ал Етифак продължава да преговаря с Астън Вила за привличането на друг бивш съотборник на Джерард - Филипе Коутиньо. Бразилецът се очертава като една от първите трансферни цели на бившия полузащитник, след като зае поста.