Капитанът на Ливърпул - Джордан Хендерсън е склонен да приеме офертата на отбора от Саудитската професионална лига - Ал Етифак, твърди The Athletic. Очаква се английският национал да вземе решение скоро, като полузащитникът обмисля променящата живота си оферта.

Според информациите, Ал Етифак е готов да учетвори заплатата на Хендерсън до 700 000 паунда на седмица. Стивън Джерард, бившият съотборник на халфа в Ливърпул, беше назначен миналата седмица за нов треньор на отбора и може да има ключова роля в привличането на 33-годишния играч.

Хендерсън има още две години договора си с мърсисайдци, което означава, че Ливърпул ще поиска някаква трансферна сума, ако полузащитникът се съгласи да се присъедини към саудитския клуб.

Италианският журналист Фабрицио Романо допълва, че днес Хендерсън ще се срещне с мениджъра Юрген Клоп, за да обсъди бъдещето си. Той пише още, че сделката вече е в ход, а полузащитникът трябва да вземе решение в следващите 24 до 48 часа.

Хендерсън се присъедини към Ливърпул от Съндърланд през 2011-а година и получи капитанската лента след напускането на Джерард през 2015-а година. Той е постоянен играч в отбора на „червените“ от пристигането си, записвайки 492 мача във всички турнири. Халфът игра 43 пъти за Ливърпул през миналия сезон, 23 от тях като титуляр, а тимът завърши пети.