Новият мениджър на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард хвърли малко повече светлина около това как се стигна до назначението му в шотландския гранд, негово първо в мъжкия футбол. Бившият капитан на „червените” и английския национален тим благодари на Ливърпул за подкрепата, която му е оказал в процеса на вземане на решението.

Джерард ще стъпи в новата си длъжност след края на сезон 2017/2018, а основната мисия е ясна – прекъсване доминацията на големия враг Селтик, който наниза вече 7 поредни шампионски титли (и общо 49 на сметката си). Въпреки финансовите си трудности и годините, прекарани по долните дивизии, Рейнджърс си остава най-титулуваният тим в страната с 54 отличия в първенството.

За без пари Джерард пълни Рейнджърс с бивши съотборници

Джерард в момента все още се води треньор на формацията на Ливърпул до 18 години, с която реално направи първите си стъпки в новия занаят. Той беше достатъчно откровен да заяви, че Рейнджърс просто е бил шанс, какъвто не би могъл да откаже.

„Има вълнение заради предизвикателството, което ми предстои, заради възможността да прогресирам като мениджър. Това е, с което бих искал да се занимавам за много, много години напред.”

„Този път си тръгвам с благословията на феновете и изобщо на всички в клуба, защото те оцениха тази възможност, видяха измеренията на Глазгоу Рейнджърс и колко трудно би ми било да кажа „не”.”

Джерард с дръзко решение още на старта в Рейнджърс?

„Прекарах великолепен престой в клубната академия на Ливърпул. Получих подкрепа от фантастични наставници, които ми помогнаха да напредна, които ме образоваха за това какво значи да бъдеш ежедневно на терена.”

„Когато обаче Глазгоу Рейнджърс почука на вратата, а ти си юношески треньор, шансът е твърде сериозен. Поемам по този път с подкрепата на Ливърпул. Наистина нямам търпение да започна”, добави още Джерард пред официалния сайт на мърсисайдци.