Забегналият от Левски полузащитник Хеан Деса най-накрая си намери нов отбор. Атакуващият халф подписа в родината си Перу с местния Спорт Росарио, съобщиха местните издания.

Избягалият от Левски идва да проси милост

В края на юни същите написаха, че 24-годишният футболист ще се върне за кратко в София, където да измоли прошка от „сините” босове. Той си тръгна от Левски през декември 2016 година в зимната пауза, а когато дойде началото на подготовката, така и не се появи повече, без да даде каквито и да било обяснения.

В Перу изданията твърдят, че Деса е имал трудна адаптация при Левски и това е основната причина да не пипне топката в течение на няколко месеца. Новият му тим пък се е застраховал със специална клауза в договора, която е много стриктна по отношение на дисциплината. Директорът на Спорт Росарио – Емануел Еспиноса потвърди, че поведението на Деса ще бъде под постоянно наблюдение.

Беглец от Левски изчезнал без следа, спрягат го за отбор

„Всичките ни контракти имат възпиращи клаузи по различни причини, всички страни са защитени, както и играчът. Надявам се да не се получат подобни изпълнения, по този случай говорихме дълго с Хеан, треньорът също проведе диалог с него, за да му изясним каква възможност му се разкрива. Ако той успее да се приведе в прилично физическо състояние, ще бъде голяма придобивка”, каза Еспиноса.

Със сигурност обаче Спорт Росарио тепърва ще си има ядове заради начина, по който Деса приключи престоя си в Левски. "Сините" не са се отказали от идеята да преследват докрай в правата си предвид действията на играча, които бяха в ярък противовес с всичко, което се очаква от един професионален футболист.