Докторът на Порто – Нелсон Пулга каза, че Икер Касияс може да преодолее сърдечния удар, който получи без никакви последствия, но подчерта, че е твърде рано да се говори за неговото бъдеще във футбола, което ще зависи от възстановяването и собствената воля на испанския вратар.

„Възстановяването на Касияс зависи от медикаментите, от оценката, която ще трябва да се направи не само в ситуации на почивка, но и на стрес, като физически упражения, както и желанието на самия Икер да продължи. Само, след като преценим всички тези фактори, много спокойно, той ще трябва да прецени и да вземе решение дали ще продължи или не“, коментира Пулга в интервю за канала на Порто.

„В момента, в който Икер усети болката в областта на гърдите се обадих в болницата, за да бъдат подготвени. Трябваше веднага да бъде опериран и в болницата се нуждаеха от тази допълнителна подготовка, за да може да извършат инервенцията. Веднага след поставянето на диагнозата успяхме да действаме бързо по отношение на хемодинамиката. Ситуацията беше решена навреме“, добави докторът на португалския гранд.

Лекарят добави, че физическото и емоционалното състояние на Икер е добро: „Той се намира в стабилно състояние. Вече е с настроение, което е характерно за него. Семейството му също го посети и започнаха първите стъпки в неговото възстановяване след този инцидент.“