Футболният свят изтръпна от новината, че легендата на испанския футбол и Реал Мадрид, сега играч на Порто, е получил инфаркт по време на тренировка. Той беше опериран и животът му е извън опасност, а вестник "Марка" разкри какво се е случило с него. 

Първоначално вратарят отишъл с добро настроение на тренировката, но към средата ѝ се почувствал некомфортно. При едно от упражненията той обявил, че се чувства странно и заниманието било спряно. Лекарите веднага го наобиколили. 

По протокола на португалския шампионат в такъв случай играчът веднага се откарва в болница. Касияс обявил с усмивка, че ще отиде на собствен ход до лечебното заведение. След като отишъл там бил подложен на прегледи, които установили, че има проблем с дясната коронарна артерия, вероятно касаещо се за запушване. 

Точно в този момент лекарите решили да го подложат на спешна операция и му сложили стент. Очаква се Касияс да остане под лекарско наблюдение за поне следващите два или три дни. Все още медицинските лица не се ангажират с прогноза дали ще може да продължи кариерата си. Испанецът има договор за още една година с Порто, като е с опция за удължаване с още една.