Кристиан Ериксен е на път за емоционално завръщане в Дания, въпреки че беше заразен с COVID-19. 30-годишният полузащитник пропусна загубата на „пчеличките“ с 1:2 от Лестър Сити в неделя, след като даде положителен тест за вируса.

Но селекционерът на Дания Каспер Хюлманд заяви, че Ериксен ще бъде с националния отбор в лагера им в Марбея в сряда. „Червения динамит“ ще играе две приятелски срещи с Нидерландия тази събота и Сърбия следващия вторник. Това ще бъде и първото участие на Ериксен с националния отбор след получения сърдечен арест, докато играеше срещу Финландия в мач груповата фаза на Европейското първенство миналото лято.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

„Освен ако няма нещо непредвидено, той ще бъде тук в сряда вечер. Просто трябва да видим колко е готов за мача с Нидерландия. Той е на 100 процента готов да започне във вторник, но срещу Нидерландия ще трябва да преценим”, заяви Хюлманд.

Ериксен може да се появи на същия стадион „Паркен“ в Копенхаген, на който сърцето му спря на терена, в сблъсъка със Сърбия на 29 март.

„Той вече прилича на себе си. Следя го отблизо. Наскоро бях в Лондон, за да го видя и усетя. Виждал съм го на тренировки и мачове и е в много добра форма. Той играе на впечатляващо високо ниво. Видях го на стадиона по време на мача между Брентфорд и Бърнли и той беше най-добрият играч в двубоя“, допълни селекционерът на Дания.