В резултат на лошото си финансово състояние, Барселона ще бъде принуден да продаде част от своите играчи това лято, така че да могат да регистрира всички нови попълнения преди началото на сезона.

Засега обаче тази операция върви бавно, въпреки че в списъка има много играчи. Футболисти като Клемент Лангле и Франк Кесие привлякоха интерес към себе си, но все още никой не е готов да извади исканите за тях суми от Барселона.

Каталунците обаче са получили оферти не само за играчи, с които са готови да се разделят. Според Footmercato, Ал Насър е обявил намерението си да задейства клаузата за откпуване от 50 милиона евро на Усман Дембеле. Подобен трансфер обаче няма да се случи, защото 26-годишният французин е отхвърлил предложението на арабския тим.

Отборът на Кристиано Роналдо е отправил оферта на стойност 200 милиона евро (40 милиона евро за пет сезона), но Дембеле е избрал да остане в Барселона, където в момента ще навлезе в последната година от сегашния си договор. В същото време, Барселона се надява да се разбере за нов договор с френския национал през следващите няколко седмици.