Бившият футболист на Арсенал и холандския национален отбор Джони Хейтинга поговори открито за финансовите „проблеми“, които го застигнаха след края на кариерата му. Някогашният защитник заяви, че се чувства некомфортно от неспособността да си позволи... частен самолет или личен прислужник.

33-годишният Хейтинга се отказа от футбола в края на миналия сезон като играч на Аякс – отборът, в който стартира кариерата си. Очевидно нещата не са потръгнали за него така, както се е надявал и това се отразявало на семейството му. Бившият играч е женен за сестрата на известния холандски футболист от близкото минало Бодевайн Зенден.

„Когато все още играех футбол, ние се радвахме на много пари. Нашите разходи съответно също бяха високи. В момента се опитваме да се приспособим към реалността“, коментира Хейтинга пред местната преса.

„В миналото се случваше да си наемаме частен самолет, но сега не го правим. По празниците все още наемаме луксозна вила, но категорията „луксозна“ сега е по-различна от преди. Още се опитваме да свикнем и понякога е трудно.“

В момента Хейтинга работи като треньор в Аякс.