Ако някой се е съмнявал, че светът на футбола тотално откачи, трябва само да погледне едно число. А то е - 3.91 млрд. Такава е общата сума в евро до момента, която клубовете по света са похарчили за нови футболисти само в рамките на този трансферен прозорец. 

Как трансферът на Бербо в Юнайтед доказа, че футболът откачи

За по-малко от три месеца, бяха пръснати толкова много пари, а трансферният рекорд за най-скъп играч беше счупен вече на два пъти. Вторият е с преминаването на Усман Дембеле от Борусия Дортмунд в Барселона за твърди 105 млн. евро, като тази сума може да набъбне до 150 млн. 

Футболът полудя: Сделките за играчи вече гонят €2 млрд.

Едно е сигурно - още много пари ще се пръснат до затварянето на пазара на 31 август. Ако Ливърпул приеме последната оферта на Барселона за Филипе Коутиньо, още веднъж ще бъде прехвърлена психологическата граница от 100 млн. евро. 

Официално: Дембеле е на Барселона

До момента настоящият трансферен прозорец е най-прахосническият в историята на футбола и е въпрос да се разбере с колко точно ще бъде счупен досегашният рекорд по прахосване. Нищо чудно сумата да достигне феноменалните 5 млрд. евро, особено ако английските тимове отново развържат кесиите в заключителните моменти на пазара.