Челси може да се наложи да погледне отвъд нападателя на Брентфорд Айван Тони, тъй като се надяват да привлече нов нападател тази зима. Лондончани ще търсят таран в чужбина, тъй като „пчеличките“ вероятно ще го задържат до края на сезона.

The Mirror твърди дори, че планове на Челси да закупят нов човек за върха на атаката през зимата могат да отложат чак за лятото на 2024-а година, тъй като ще имат време да проучат най-добрата възможна дългосрочна опция за проекта на мениджъра Маурисио Почетино.

Снимки: Gulliver/GettyImages
97 снимки

Тони ще бъде свободен да се завърне в игра в средата на януари след наказанието му от ФА. Още повече, че съотборниците му в  Брентфорд Брайън Мбемо и Йоан Виса най-вероятно ще участват в Купата на Африканските нации и лондончани ще се нуждаят от качествен нападател като Тони. Продажбата му в средата на сезона не би имало никаква полза за тима на Томас Франк.

Смята се, че Брентфорд оценява Тони на 100 милиона паунда, макар че и предложения от около 80 милиона паунда вероятно ще бъдат достатъчни.

Челси може да бъде принуден да обмисли алтернативни опции като Сантяго Хименес от Фейенорд, Виктор Бонифаций от Байер Леверкузен, както и Бенямин Шешко от РБ Лайпциг.