Отборът на Челси се интересува силно от звездата на Спортинг Лисабон Матеус Нунес. „Сините“ се стремят да подсилят тима си това лято под ръководството на новия собственик Тод Боели. Американският милиардер е обещал на мениджъра Томас Тухел до шестима нови играчи, включително Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед и Неймар от Пари Сен Жермен, но все още няма официално завършен нито един трансфер. Смята се обаче, че лондончани са близо до привличането на Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити. 

Докато защитата и атаката са зоните, от които се нуждаят от незабавно подилване, халфовата линия също не е забравена, където Н'Голо Канте и Жоржиньо навлизат в последната година от своите договори. Челси пропусна да вземе Орелиен Чуамени, който се присъедини към Реал Мадрид, докато Уест Хем иска 150 милиона паунда за Деклан Райс.

Това доведе лондончани да погледнат към Нунес, който бива разглеждан като потенциално решение на техните проблеми в средата на терена. Според „A Bola“ от Челси подготвят оферта на стойност 43 милиона паунда за играча, който беше силно свързван с Уулвърхемптън, като заместник на Рубен Невес.

23-годишният Нунес е готов да премине на „Стамфорд Бридж“, като по тази причина е отказал да започне преговори за нов договор със Спортинг. Тухел може да бъде насърчен и от факта, че играчът идва и с одобрението на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, допълва „Mirror“. Халфът е роден в Бразилия, но се премества в Португалия като дете и вече е играч на националния отбор на „мореплавателите“.

Каталунецът изгледа отблизо португалския национал, когато Сити се изправи срещу Спортинг на 1/8-финалите в Шампионската лига миналия сезон. Въпреки че мачът не завърши добре за португалския тим, след като беше победен с 5:0, Нунес се открои с добрите си изяви.

Смята се, че Тухел не е склонен да привлича суперзвезди, въпреки слуховете за Роналдо и Неймар и иска да подпише с тези, които отговарят на неговата система на игра.