Президентът на УЕФА Александър Чеферин прогнозира, че феновете на футбола скоро ще могат да се завърнат по стадионите, въпреки че към момента мерките за борба с разпространението на коронавируса не позволяват масови събирания на хора.

Всички първенства и турнири в Европа без Висшата лига на Беларус бяха преустановени в средата на март, но Чеферин се надява, че скоро футболът ще се завърне по терените на Стария континент. "Не мисля, че вирусът ще живее вечно. Мисля, че нещата ще се променят по-скоро, отколкото много хора си мислят. Не ми харесват тези апокалиптични възгледи, че трябва да чакаме втората и третата вълна или дори петата вълна на вируса. Абсолютно сигурен съм, че добрият стар футбол с фенове по стадионите ще се завърне много скоро", коментира Чеферин, който допълни, че е готов да заложи 1 милион евро, че Европейското първенство ще се проведе през лятото на 2021 година.

"Футболът не се е променил след Първата или Втората световна война, няма да се промени и заради този вирус", допълни словенецът. /БГНЕС