Президентът на УЕФА Александър Чеферин поясни, че 3 август засега е само „временен и неофициален“ срок за подновяването на европейските клубни турнири.

Шефът на УЕФА написа писмо, за да потвърди, че по време на срещите с 55 асоциирани групи от УЕФА датите за приключване на европейските национални лиги са само „препоръчителни, временно формулирани и неофициални“. 3 август бе цитирана като последна дата за първите 15 европейски първенства, включително Франция, да финишират кампаниите си, които са преустановени от средата на март заради пандемията от коронавирус. Датата за по-нискоранкираните лиги бе 20 юли.

„Датата 20 юли (за първенствата, класирани от 16 до 55 място в класацията на УЕФА) и 3 август (от 1-во до 15-то място) бяха описани в презентациите на срещите със секретари и председатели на 55 асоциирани асоциации на УЕФА на 21 април и на срещите между УЕФА, Европейската клубна асоциация и работните групи на Съюза на европейските лиги“, пише в писмото на Чеферин, получено от „Les Parisien“.

„Въпреки това, по време на тези срещи, ние винаги сме споменавали, че тези дати са само препоръчителни, временно формулирани и неофициални".