"Днес ни напусна едно световно величие в спорта. Тъжен ден за футбола, тъжен ден за спорта. Неговият завет завинаги ще остане с нас". Така легендата в тениса Рафаел Надал коментира кончината на великия бразилски футболист Пеле, който вчера почина на 82-годишна възраст.

Още едно спортно величие - най-успешният снукър играч в историята Рони О'Съливан - сподели възхищението си от Пеле. "Футболна легенда, но нещо повече - какъв човек! Наистина прекрасен човек, с когото имах честта да се запозная. Запомнете, всичко, което виждате днес във футбола, Пеле го е направил пръв. Почивай в мир", публикува в Туитър Ракетата.

"Легенда на спорта", възкликна най-великият лекоатлет в историята Юсейн Болт.

"Не е вярно, че Пеле е умрял. Пеле никога няма да умре. Пеле никога няма да ни остави. Пеле никога няма да спре да съществува. Пеле е вечен, Пеле е Краля, Пеле е уникален. Той просто отиде да си почине малко", заяви бившият капитан на Бразилия Кафу.

В същото време НАСА също отдаде почит на Краля на футбола. Американската космическа агенция публикува снимка на галактиката Скулптор, оцветена в зелено и жълто, цветовете на Бразилия.