Българският нападател Валери Божинов започна като титуляр в престижната контрола на своя нов отбор Лозана срещу един от най-обичаните испански тимове Валенсия. Но швейцарците едва ли ще искат да си спомнят дълго за тази проверка, защото бяха направени на пух и прах в нея и паднаха с 0:5. 

Вижте шедьовъра на Божигол срещу Нант

Българският футболист престоя на терена 62 минути. Тогава беше заменен от преотстъпения от Ювентус Франчско Марджота. Младият италиански нападател обаче беше разкритикуван от медиите за изявите си, докато за представянето на Божинов имаше само неутрални коментари. 

Божинов: Моята цел е да се върна в националния на България

Българинът стоя на терена до 0:3. Той беше сменен веднага след третото попадение за "прилепите". Валенсия пък игра преди почивката с резервите, а след нея - с титулярите. Но и двата състава бяха с няколко класи над играчите на Лозана и това си пролича и в крайния резултат. 

Божинов наказа Нант на Раниери

Испанците откриха още в 12-та минута чрез Санти Мина, като този резултат се запази до почивката. След нея швейцарците бяха разпилени по терена. В 52-та минута Рафа Мир направи 2:0, а в 61-та Фабиан Ореяна оформи класиката. Веднага след това Божинов беше сменен. Малко преди този момент той беше претендирал за дузпа. 

Божинов с отлични впечатления от Лозана

В 69-та минута Алваро Негредо направи 4:0, а крайният резултат беше оформен от Родриго в 87-та минута и малко след това реферът даде край на двубоя. Първенството на Швейцария започва след 10 дни и играчите на Лозана трябва вече да са максимално близо до оптималната си форма.