Където и да е играл в пъстрата си кариера дотук, Валери Божинов е показвал едно – че знае как да прави впечатление. Вчера 31-годишният нападател започна по страхотен начин престоя си в швейцарския втородивизионен Лозана, разписвайки се още в първия си мач.

Божинов наказа Нант на Раниери

Вярно, това бе в контролата срещу елитния френски Нант, но неофициалният характер на срещата съвсем не омаловажа класата, която демонстрира българинът. Той всъщност възнагради феновете на новия си тим с един от редките си, но винаги красиви голове от пряк свободен удар. На изстрела му в 43-ата минута на срещата биха завидели много майстори на статичните положения.

Попадението бе кулминацията в усилията на Лозана, който извоюва бойко 2:2 с отбора, който само преди седмици назначи за треньор Клаудио Раниери. Швейцарците, въпреки сериозната разлика в класите, наваксаха пасив от 0:2 само в рамките на първото полувреме.

Божинов с отлични впечатления от Лозана

Представянето на „канарчетата” от своя страна не впечатли френските издания, които подчертаха, че Раниери има да свърши още много работа. За сметка на това италианският треньор похвали съперника за играта му. „Играхме срещу солиден съперник, който е започнал подготовката си преди нас. Видях някои неща, които не са чак толкова добри, но това е нормално предвид момента, в който се намираме. Въпреки всичко подготовката на Нант протича добре. Ще се възстановим след този мач, виждам добър отборен дух в съблекалнята”, отчете Раниери.