Сблъсъци между полицията и фенове белязаха началото на поклонението пред останките на Диего Марадона в президентската резиденция „Каса Росада“ в Буенос Айрес.
Вратите бяха отворени в 6:13 часа аржентинско време и хиляди, събрали се на площада и желаещи да се простят с футболния си герой. Заради напрежението между полицията и феновете, портите на резиденцията бяха затворени. Сблъсъците започнаха, когато част от хората не спазваха реда си. Това принуди полицията да постави охранителна линия от огради на всеки 50 метра, за да ограничи масовото придвижване напред.
 
Първо се проведе семейно поклонение с участието на първата съпруга на Марадона Клаудия Вияфане, двете им дъщери Далма и Джанина, друга бивша половинка на Дон Диего Вероника Охеда и сина й Диегито Фернандо. Една от последните жени в живота на Марадона Росио Олива не беше допусната с предимство да се сбогува с легендарния футболист и беше пратена на опашката с феновете.
 
Сред първите, които отдадоха чест на Марадона бяха бивши футболисти на аржентинския национален отбор и Бока Хуниорс. Най-напред минаха участници от шампионския отбор от Мондиал'86 в Мексико, а след това Мартин Палермо, Роландо Скиави, Гийермо Копола, Карлос Тевес, Пабло Освалдо, Хавиер Масчерано и др.
 
 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.