Алфредо Кайе, бившият персонален доктор на Диего Армандо Марадон, разкритикува бурно лечението от Луке след операцията на №10 заради хематомите в мозъка. „Няма логика да го изписват от болницата толкова бързо. Той трябваше да остане и да се възстановява а място с адекватна инфраструктура”, каза специалистът след смъртта на Марадона.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

„Чувствам жестока болка. Повече от болка. Болка, превръщаща се в шок заради една проста причина: Познавам 33 години Диего и сме имали възходи и падения в отношенията ни. Диего просто почина след необясними обстоятелства”, каза Кайе пред аржентинските медии.

След това той уточни: „Не ми се стори логично, когато видях, че го изписват. Диего трябваше да остане в хоспитализирано място. Както когато го заведохме в Куба, всички протестираха, но там нещата бяха подготвени много добре”.

Освен това Кайе поставя под сериозни съмнения организацията и липсата на лекар в къщата на Диего по време на смъртта на бившия футболист и постави под съмнение хирургическата интервенция, на която е бил подложен Ел Пибе. „Трябвало е да бъде постоянно лекар в неговата стая. В ситуацията,  в кяото е бил, има два важни аспекта: един, че операцията е била успешна или не, а вторият – сърдечно-съдовият преглед всъщност е бил неправилно извършен. Диего не е бил обгрижван правилно”, коментира Кайе пред Telefe Noticias.

26 снимки

„Невъзможно е при операция на мозъка той да бъде освобождаван леко и не е трябвало да бъде вкъщи”, добави Кайе.

Накрая той разкри и за емоционалното състояние на Марадона. „Той беше много тъжен. Неговият психолог ми каза, че е дълбоко депресиран. Жена, близка до него, ми спомена, че Диего е бил дълбоко измъчен, депресиран и че вече е направил всичко през живота си. Този израз, че е направил всичко през живота си, не ми хареса”, завърши Кайе.