Обкръжението на Лионел Меси се опита да опровергае информациите, че Пари Сен Жермен не иска да задържи аржентинската суперзвезда за следващия сезон. L’Équipe съобщи във вторник, че световният шампион се е насочил към изхода на „Парк де Пренс“. Малко след това и RMC Sport потвърди информацията.

Според L’Équipe, една от причините за нежеланието на Меси да продължи договора си с ПСЖ е, че аржентинецът отказва да намали заплатата си. Настоящият му контракт изтича в края на сезона.

БГНЕС
19 снимки

Късно вечерта във вторник пък трансферният гуру - Фабрицио Романо, съобщи, че Меси е получил оферта от саудитския клуб Ал Хилал, който му предлага над 400 милиона евро на година. Желанието на седемкратния носител на „Златната топка“ обаче е да остане в Европа, поне до Копа Америка през 2024-а година. Италианският журналист добавя, че преговорите между Меси и ПСЖ продължават, а също така, че бившият му клуб – Барселона, чака да разбере ситуацията около финансовия феърплей, преди да предприеме каквото и да било.

Говорейки пред Le Parisien, обкръжението на Меси обаче се опита да опровергае всички тези спекулации за бъдещето на звездата.

„Странно е да се разпространяват новини за това, че клубът иска да намали заплатата на Лео или не иска да удължи договора му. Не искаме да участваме в тази малка игра. Този вид фалшиви новини не са от полза за Лео, нито за отношенията му с клуба. Но може би някои хора искат точно това. Няма да правим публично изявление, ясно е, че Лео и тимът преговарят, но клубът иска Лео да остане, както наскоро каза треньорът (б.р. - Кристоф Галтие). Ето защо е странно да видиш някой да разкрива нещо друго пред пресата. Какъв интерес имат да лъжат? Би било добре да попитаме тези, които го правят“, казаха от обкръжението на Меси.