Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, ще започне официални преговори с Лионел Меси тази седмица и ще му предложи конкретен договор, за да осигури завръщането му в клуба, съобщава близката до аржентинеца журналистка – Вероника Брунати.

35-годишният световен шампион е в последните няколко месеца от договора си с Пари Сен Жермен и изглежда, че това ще бъде последният му сезон във Франция, тъй като преговорите за подновяването му не напредват добре.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

L’Equipe вече съобщи, че френският шампион е предложил на Меси договор, който ще изисква от него да намали значително заплатата си, което той не желае да направи, а и самият футболист не е сигурен относно проекта на клуба. Изданието написа дори, че докато се водят преговори за подновяването на договора, двете страни изглежда ще бъдат по-щастливи, ако пътищата им се разделят и всички знаци сочат към изхода на „Парк де Пренс“ за капитана на Аржентина.

Вероника Брунати, за която се смята, че е близка до лагера на Меси, също потвържадава, че това наистина ще бъде последният сезон на седемкратния носител на „Златната топка“ в ПСЖ и, че Барселона сега ще засилят опитите си да си върнат бившия капитан.

Информацията сочи, че каталунците планират да започнат преговори с Меси още тази седмица и ще изпратят официално предложение за договор. Твърди се, че от „Камп Ноу“ мислят да предложат на Меси едногодишен договор с опция за допълнителни дванадесет месеца.

Наскоро Брунати съобщи, че предложението за договор към световния шампион с Аржентина ще бъде на стойност от около 10 милиона евро на година плюс някакъв процент от търговските печалби, които клубът ще спечели от завръщането му.

В понеделник пък се появиха информации, че Барселона работи със сериозни спонсори, за да финансира завръщането на Лионел Меси в отбора. Проблем за каталунците обаче си остават правилата за финансов феърплей в Ла Лига, които може да опропастят желанието и на двете страни за успешно приключване на сделката.