Аржентинецът Федерико Варела, който през лятото беше освободен от ЦСКА, има нов отбор. 26-годишният халф вече е играч на Финикс Райзингс, състезаващ се във второто ниво на американския футбол.
 
"Много се вълнувам, че ще играя за Финикс. Сигурен съм, че ни предстои страхотна година. Ще се боря от първата минута, за да изведа Финикс на върха в класирането”, заяви пред клубния сайт Варела.

Треньорът на Финикс - Хуан Гера, изрази задоволство от привличането на Варела. 

"Феде е точно играчът, от който се нуждаем, за да завършим списъка си с трансфери. Той има визията, която ще направи нашия модел на игра успешен. Техническите му умения пък са от най-висок класа", каза Гера. 
 
Варела прекара година и половина в ЦСКА, но през лятото беше освободен, тъй като не попадаше в сметките на треньора Саша Илич. Аржентинецът изигра 34 мача за „червените", в които не успя да вкара гол, но направи 8 асистенции. С "червените“ под ръководството на Любослав Пенев той спечели Купата на България през 2021 г.
 
Преди да дойде на "Армията" Варела е играл за турския Денизлиспор, испанските Лас Палмас, Леганес и Райо Махадаонда, португалските Портимонензе и Порто Б, както и в Стейд Нюаннайс (Швейцария).