Българският нападател Димитър Бербатов няма да има щастието да се изправи срещу някогашния си съотборник в Тотнъм Роби Кийн при своя дебют в индийската Суперлига. Днес тимът на българина Керала Бластърс открива сезона с мач срещу актуалния шампион АТК, в чийто редици обаче няма бъде Кийн.

Бербо ги почва в Индия, първи е шампионът

Двубоят започва в 16,30 часа българско време и в родния ефир ще бъде излъчен пряко по телевизия Mtel Sport 2. АТК ще гостува на стадион „Джавахарлал Неру” в Кочи, където тръпнат за първите минути на Бербо с екипа на Бластърс.

Защо новият тим на Бербо е известен като "индийския Борусия Дортмунд"?

За съжаение обаче липсата на Кийн ще отнеме голяма част от блясъка на двубоя. 37-годишният голаджия е получил травма в ахилесовото сухожилие, която го вади от сметките не само за сблъсъка, но и до края на календарната година.

„Роби Кийн беше страхотен лидер за нас по време на предсезонната подготовка”, заяви треньорът Теди Шерингам. „Той е фантастичен посланик за АТК. Неговата контузия е крайно злощастна”, допълни той.

В Тотнъм Кийн и Бербатов се засякоха в периода 2006-2008 и заформиха един от най-убийствените нападателни тандеми в историята на „шпорите”. Именно от този период датира и близкото им приятелство, като по-рано тази година Кийн пристигна в София за благотворителния мач, организиран от фондациите на Бербатов и Луиш Фиго.