Само три кръга са изминали от началото на сезона в Индия, където се подвизава българската звезда Димитър Бербатов. Медиите, следящи отблизо този шампионат, обаче вече наредиха нападателя на Керала Бластърс сред най-големите разочарования за тима му от старта на кампанията. 

От изданието Sportskeeda наредиха петимата най-слаби за Керала този шампионат, като българинът е нареден на втората позиция. Пред него в тази непрестижна подредба е само Йейн Хюм. Ето и какво пише в материала, посветен на представянето му: 

"Бербатов беше една от най-големите звезди, подписала с индийски клуб този сезон. Затова е логично феновете да имат огромни очаквания към него. Те се надяваха да видят поне част от това, което той показваше в Манчестър Юнайтед."

"36-годишният нападател има съвсем нова роля и все още е в процес на адаптация към нея. Бербатов изглеждаше напълно загубен в първите си два двубоя в тази позиция, макар в третия да показа леко подобрение."

"Той без съмнение притежава феноменално първо докосване, но засега тотално се проваля в създаването и реализирането на голове за тима си. Все още не се е отчел нито с асистенция, нито с гол", написаха от Sportskeeda.