Бившият български национал Димитър Бербатов ще бъде сред тримата най-добре платени играчи в Индийската Суперлига. 36-годишният нападател подписа с местния Керала Бластърс и бързо бе разпознат като една от най-големите звезди, играли в индийския шампионат.

Стартът на първенството ще бъде даден през октомври, а феновете на Керала вече нямат търпение да зърнат една най-голямата звезда на тима си в действие.  Освен, че Бербатов е едно от най-големите имена, подвизавали се в индийската Суперлига, българинът ще бъде сред тримата най-добре платени играчи в първенството.  

Седмичната му заплата ще бъде в размер на 60 000 паунда, като единствено бившият му съотборник в Тотнъм Роби Кийн и венецуелецът Мику, който доскоро се подвизаваше в испанския Райо Валекано, ще получават повече от българина.  

За сравнение най-скъпоплатеният играч в историята на Суперлигата към този момент е италианската легенда Алесандро Дел Пиеро, който през 2014 година игра за Делхи Динамос срещу седмична заплата от 80 000 паунда.