Българският нападател Димитър Бербатов няма да бъде освободен от настоящия си тим Керала Бластърс. Новината обявиха няколко индийски издания. 

В последните дни се заговори, че клубът има намерение да се раздели с постоянно контузената си звезда и да отвори място за нови попълнения в навечерието на решителната борба за плейофите за титлата. 

Оказва се обаче, че единственият изгонен ще е холандският нападател Марк Сифнеос, който вече си стегна багажа и подписа с друг индийски отбор. От Керала са решили да се доверят на българина и той ще бъде включен в състава, когато се възстанови напълно. 

В момента Бербо тренира с юношите на отбора, както разкри наставникът Дейвид Джеймс. Все още не е ясно кога ще е готов за игра, като надеждите са това да е по-скоро, за да успее да помогне на тима си в преследването на място в Топ 4, което осигурява впоследствие участие в плейофите за борбата за титлата. 

Иначе все пак подсилване в състава на Керала ще има. С тима до часове се очаква да подпише халфът Виктор Форкада-Пулга, който вече игра два сезона за Бластърс. Очаква се той да е конкуренция именно на Бербатов.