Бъдещето на Димитър Бербатов в Керала Бластърс остава несигурно. Заради контузия нападателят не играе в последните мачове на отбора си, а преди това разочарова с изявите си, заради които според местните медии в Керала обмислят да се разделят с него преждевременно. Сега изглежда, че старши треньорът Дейвид Джеймс си е харесал заместник в лицето на бразилеца Нилмар.

Бербо сред примерите за слаба селекция в Индия

Керала ще води тежка битка за участие в плейофите и за целта в тима са решени да подсилят отбора си през януари. Проблемът е, че квотата от осем чужденци е запълнена, заради което ще се наложи разделянето с разочаровалите, какъвто за момента е Берба.

И Джеймс е готов да се лиши от бившия голмайстор на Премиършип за сметка на 33-годишния Нилмар, който в момента е свободен агент. Плюсът на кариоката е, че може да играе както като централен нападател, така и по двете крила.

Неговите най-добри дни преминаха във Виляреал, където за периода между 2009 и 2012 има 85 мача и 26 гола. В последствие той игра за тимове от Близкия изток като Ал Раян, Ел Джаиш и Ал-Насър. За последно Нилмар бе футболист на Сантос, но изигра изигра само 2 мача и общо 39 минути преди да се раздели с бразилския гранд, заявявайки, че страда от депресия.