Отборът на Бенфика е отхвърлил оферта от 100 милиона евро за Енцо Фернандес. Аржентинският полузащитник бе част от тима на "гаучосите", триумфирал на Мондиал 2022.

Освен това, 21-годишният футболист грабна и приза за най-добър млад играч на Мондиала. Енцо Фернандес е една от трансферните цели на Ливърпул, но желание за подписването с младока имат и други големи клубове като Челси и Реал Мадрид.

Оказва се, че от Бенфика са отказали оферта от 100 милиона евро за играча си, през последните часове. Това споделят португалски медии, като "Record" разкрива, че офертата е била веднага отхвърлена, защото от клуба очакват да бъде платена клаузата за откупуване, която е на стойност 120 милиона. Само така ръководството на отбора ще пусне Енцо Фернандес.

Не се споменава кой отбор е пуснал предложението към Бенфика. По-рано през този месец излезе информация, че Ливърпул и Фернандес имат предварително споразумение и "червените" ще отоговорят на исканията на поргугалския тим за трансферна сума. Очевидно шефовете на клуба няма да пуснат младия талант за по-малко от 120 милиона евро. 

Португалските издания твърдят, че отхвърлената оферта не е била от Ливърпул. Договорът на полузащитника с Бенфика изтича чак през лятото на 2027-а година, но ще бъде трудно португалците да го задържат при себе си след толкова сериозен интерес от топ отбори.