Половината европейски грандове се бият за подписа на звездата на Аякс Матайс де Лихт, но изглежда един от тях направи решителната крачка. Според испанските медии, местният шампион Барселона е осъществил ключова среща, за да осигури сделката. 

Спортният директор на каталунците Ерик Абидал се е срещнал с колегите си в Амстердам и е договорил параметрите по евентуалното преминаване на Де Лихт. Ключова част от сделката трябва да е и трансферът на Карлес Аленя от "Камп Ноу" на "Йохан Крийф Арена". 

Двата клуба са обсъдили как да бъде оформено то - като наем за едни сезон, като наем с опция за закупуване или като продажба. Подробности засега не се разкриват, но е ясно, че "блаугранас" са едни гърди напред в надпреварата. 

От Барселона вече успяха да привлекат другата голяма звезда на Аякс - Френки де Йонг. Договорът с него беше подписан още през зимата, но ще влезе в сила от новия сезон. Колкото до Де Лихт, огромен интерес към него има още от Ювентус, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Байерн и куп други грандове.