Англия се наложи на Словакия с 2:1 в мач от група А на европейското първенство за младежи до 21 години. "Трите лъва" успяха да осъществят пълен обрат, след като словаците поведоха в резултата с попадение на Мартин Хриен в 23-ата минута. През втората част обаче англичаните вкараха два гола в рамките само на 10-ина минути, за да си осигурят победата и трите точки. Головете бяха дело на Алфи Моусън в 50-ата и Нейтън Редмънд в 61-ата минута.

Така Англия си запазва първото място в класирането с 4 точки, а Словакия остава на втората позиция с 3. 

През първото полувреме липсваха положения и пред двете врати. Първата по интересна ситуация бе в 23-ата минута и доведе до гол на Мартин Хриен, който изведе напред Словакия в резултата. Алберт Руснак центрира от корнер и намери полузащитникът, който засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл.

В 42-ата Ярослав Михалик изпрати силен шут от разстояние към левия ъгъл на вратата, но този път Джордан Пикфорд внимаваше и успя да изчисти.

В допълнителните минути на първата част бе и първото положение за англичаните в срещата. Джеймс Уорд-Праус стреля от пряк свободен удар, но стража на словаците Адриан Хован спаси.

И през втората част англичаните продължиха натиска си над Словакия. В 50-ата минута Алфи Моусън се включи добре в наказателното поле, достигна до центрирана топка и стреля, но Хован блесна с отлично спасяване. Топката обаче отксочи и отново попадна в Моусън, който не сгреши при добавката,  разписвайки се за 1:1 от непосредствена близост.

“Трите лъва” осъществиха пълен обрат в 61-ата минута, след като Нейтън Редмънд се разписа за 2:1, а за попадението асистира Джеймс Уорд-Праус.

Англичаните са на първото място в група А с 4 точки, докато Словакия заема втората позиция с 3. Трети е Швеция също с 1, а Полша е на последното четвърто място без спечелена точка. В 21:45 часа предстои срещата между Швеция и Полша. Не пропускайте да я проследите на живо по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата GONG PLAY.