Бившият играч на Левски Жоазиньо и настоящият му клуб Краснодар сътвориха една от малките изненади в 1/16-финалите на Лига Европа. Те изхвърлиха смятания за фаворит тим на Фенербахче и са сред 16-те най-добри в турнира. 

Бразилецът така и не се появи на терена, но и без него руснаците стигнаха до комфортното равенство 1:1. Така след победата си в първия мач с 1:0, те продължават напред с общ резултат 2:1. 

Иначе още от самото начало турците тръгнаха да търсят гола, за да заличат пасива от първата среща. Първо обаче Исмаил Кьойбашъ направи непростим пропуск, а после Муса Соу от 7-8 метра изстреля снаряд, който обаче прелетя високо над вратата. 

Този техен натиск обаче беше попарен в 7-та минута. Тогава Краснодар стигна до така важния гол на чужд терен след непростима грешка в защитата на "фенерите". Тогава Юрий Газински намери Фьодор Смолов между централните защитници, той напредна и с хубав изстрел препарира вратаря за 1:0. 

В 20-та минута Смолов можеше да сложи точка на интригата, но ударът му от изгодна позиция беше отразен с вещина от Волкан Демирел. Към края на полувремето обаче домакините се вдигнаха мощно напред, защото виждаха как надеждите им да продължат напред се изпаряват. 

Муса Соу, Робин ван Перси и Соуса изпуснаха невероятни шансове пред вратата на Краснодар и намалиха шансовете на тима си да продължи напред. Все пак изравнителен гол, който да позапази донякъде интригата, падна още преди почивката. 

В 41-та минута се стигна до продължително разбъркване пред вратата на руснаците и в крайна сметка бразилецът Соуса на празна врата от няколко метра се разписа за 1:1 и остана някаква интрига за втората част. 

Кристиан Рамирес можеше да сложи точка на спора и да подкове победата на Краснодар, но ударът му мина на сантиметри встрани от дясната греда. След това последваха няколко шанса в полза на "фенерите". 

Алпер Потук и Исмаил Кьойбашъ обаче направиха няколко непростими пропуски и с всяка изминала минута ставаше все по-ясно кой ще е крайният победител в тази среща. В крайна сметка повече попадения не паднаха и след този хикс Краснодар продължи във фазата на осминафиналите.