Германският топмодел Лена Герке разбива всички стереотипи и клишета за жените в нейната професия. И ако сексистките схващания са, че манекенките не са особено надарени умствено и залагат само на материални удоволствия, прелестната германка опровергава всичко това. 

Красавицата е регистриран състезател по шахмат в родината си, макар все още да практикува древния спорт само за удоволствие и разпускане след напрегнат ден. Самата тя признава, че най-много обича да играе с трите си сестри и баща си, като не си спомня кога последно е губила от някого от тях. 

Лена Герке беше горещо свързана със спорта и по друг начин само допреди няколко години. Тя беше годеница на световния шампион с Германия от 2014 г. Сами Кедира. Тя празнува с халфа спечелването на трофея в Бразилия, но година след триумфа в Южна америка двойката се раздели. 

Булевардните издания твърдяха, че причината за това са постоянните забежки на футболиста, който се слави като плейбой. Но последните информации са, че именно красивата Лена е поискала двамата да се разделят, за да се концентрира върху кариерата си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

By @linatesch h+m @steffiwillmann styling @sarahsharonkarsten ❤️ //anzeige

A post shared by Lena Gercke (@lenagercke) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bad hair day // pic by @linatesch h+m @steffiwillmann styling @sarahsharonkarsten

A post shared by Lena Gercke (@lenagercke) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ronja.

A post shared by Lena Gercke (@lenagercke) on