Има моменти, в които професионалните футболисти се оказват с достатъчно свободно време, че да се захванат с нещо доста различно.

А футболът не е единственото, което вълнува някои от най-големите футболни звезди.

Ето няколко любопитни примера:

Андреа Пирло

Андреа Пирло се гордее с репутацията на изключително класен футболист, а в свободното си време е запален винопроизводител. Пирло притежава лозя в Северна Италия, а продукцията продава онлайн.

"Баба ми имаше лозя, когато бях дете и ходехме при нея, за да помагаме със събирането на реколтата", споделя италианецът в свое интервю в миналото.

Андрей Аршавин

Изненадващо или не, но Андрей Аршавин има диплома именно в тази сфера и няма нищо извън терена, което да обича повече от това да грабне скицник и да моделира дрехи.

Ерик Кантона

Дори в дните си като активен футболист Ерик Кантона правеше впечатление със запомнящи се изказвания. Извън професионалния футбол, Кантона има повече време за своята страст - писане и поезия.

Тио Уолкът

Англичанинът също обича да претвори идеите си в история, а в случая Уолкът явно предпочита детските книжки и вече е автор на няколко такива, които се приемат доста добре от аудиторията.

Дейвид Бекъм

С преместването си в Лос Анджелис Дейвид Бекъм се сближи с актьорите Том Круз и Уилс Смит, а няколко месеца по-късно именно той инициирал тримата да започнат да посещават уроци по фехтовка.

Габриел Батистута

Полото е една от страстите на големия Бастистута извън футбола. Този спорт е доста популярен в родината на голмайстора, така че не било трудно аржентинецът да се запали именно по полото.

"Всеки път, когато се връщах в Аржентина, приятелите ме канеха да играем поло. Опитах и се влюбих в този спорт. Това е просто хоби за мен, но винаги опитвам да ставам по-добър в него, а и се забавлявам много", казва Габиел Батистута.

Даниел Агер

Датчанинът е известен както с кариерата си на професионален футболист, така и с другото си поприще - да прави впечатляващи татуировки.

Мичел Салгадо

Още когато облича екипа на Блекбърн през 2009-а година, Мичел Салгадо вече е запален и по карането на сърф. А дори за професионален футболист, това е доста труден спорт.

Лес Фърдинанд

Пилотирането е любимото хоби на 51-а годишния в момента Лес Фърдинанд. През 2004-а година той сбъдва голямото си желание - да пилотира хеликоптер.

Петър Чех

Петър Чех може и да е сред най-добрите вратари в света, но мнозина фенове сигурно не знаят, че той се справя отлично и свирейки на барабани.