За всеки футболист, най-голямата чест в кариерата му на клубно ниво е да спечели най-големия континентален турнир. За европейците това е Шампионската лига, а за южноамериканците - нейният еквивалент в континента им Копа Либертадорес. 

С все по-голямата глобализация в европейския футбол, вече има играчи, които са триумфирали и с двата трофея. И съвсем логично, всички те са южноамериканци, защото едва ли някоя европейска звезда, печелила Шампионската лига, би отишла за много по-малко пари в някой отбор на другия край на света, само и само да се бори за Копа Либертадорес. 

В ексклузивния списък на футболистите, които са печелили и двете континентални надпревари, са само деветима. И всички те са или бразилци, или аржентинци. Звездите от Страната на кафето са двойно повече - цели шестима. Аржентинците са трима, но какви само!

Решихме да ви представим тези играчи, които могат да се похвалят с рядката слава да триумфират в Шампионската лига и Копа Либертадорес в навечерието на първия финал за континенталния трофей в Южна Америка, противопоставящ големите врагове Ривър Плейт и Бока Хуниорс за първи път на такъв етап от надпреварата.

Кои са те, можете да научите от прикачената галерия.